Neem contact op voor een afspraak +31 (0)50 305 20 18
Roona Trading - Inkoop Edelmetaal Goud Zilver
Exportweg 4
9301 ZV Roden
Open op afspraak
Maandag t/m zaterdag
Retailfit -

Nog nooit was goud zo duur. Vandaag steeg de prijs per troy ounce (31,1 gram) tot boven de 2000 dollar. Dat is 1700 euro. Volgens analisten komt dat doordat de Democratische partij in de VS heeft gezegd dichter bij bij een deal met president Trump te zijn over stimulering van de economie.

De afgelopen week werd het record van 2011 al verbroken. Nu is de grens van 2000 dollar dus geslecht.

Sinds het uitbreken van de coronacrisis is de goudprijs fors gestegen. Eind december kostte een troy ounce (een eenheid voor goud) nog 1517 dollar. Inmiddels is daar dus een derde bij gekomen.

Zoektocht naar veilige haven

Beleggers zoeken vanwege de onzekerheden rondom het coronavirus naar veilige havens om in te investeren. Ook de oplopende spanningen tussen China en de Verenigde Staten zorgen voor grotere interesse. Goud geldt van oudsher als een vluchthaven in tijden van onzekerheid.

Wat nu ook helpt is de lage rente, legde RTL Z-beurscommentator Durk Veenstra eerder al uit. Het is zo goedkoop om zilver en goud in je beleggingsportefeuille te hebben. “Je hebt geen rentekosten en daarmee betaal je dus geen parkeergeld voor je geld.”