Neem contact op voor een afspraak +31 (0)50 305 20 18
Roona Trading - Inkoop Edelmetaal Goud Zilver
Exportweg 4
9301 ZV Roden
Open op afspraak
Maandag t/m zaterdag

Informatie Edelmetaal

Zilver werd al voor het begin van onze jaartelling gebruikt voor versiersels en als betaalmiddel. Uit opgravingen blijkt dat al 4000-3500 v.Chr. zilver werd gescheiden van lood op eilanden in de Egeïsche Zee en Anatolië. Vaak werd zilver geassocieerd met de maan, de zee en verschillende goden. In de alchemie werd voor zilver het symbool van een halve maan gebruikt en alchemisten noemden het Luna. Van het metaal kwik werd gedacht dat het een soort zilver was. In sommige talen blijkt dat nog uit de naam die kwik heeft zoals quicksilver in het Engels of kwikzilver (met de betekenis levend zilver) in wat ouder Nederlands. Veel later bleek het om twee volstrekt verschillende elementen te gaan.

Zilver is een eenvoudig te bewerken (buigbaar) metaal dat iets harder is dan goud en beschikt over een witte glans. Zilver heeft van alle metalen de beste elektrische geleidbaarheid en de laagste overgangsweerstand,beter dan koper en goud. Goud wordt daarentegen vaker gebruikt omdat het niet corrodeert. Daarnaast geleidt zilver van alle metalen warmte het best en heeft het de hoogste optische reflectie (tenminste als het zichtbaar licht betreft; ultraviolet licht reflecteert het slecht). Zilverhalogeniden zijn gevoelig voor licht. Het metaal is stabiel in zuivere lucht en zuiver water, maar indien blootgesteld aan ozon of waterstofsulfide verkleurt het. In het geval dat zilver met zwavel of verbindingen daarvan in aanraking komt vormt zich een zwarte laag van zilversulfide.

Hoe komt de zilverprijs tot stand?

Zilver wordt vaak gezien als het kleinere broertje van goud. De zilvermarkt is dan ook veel kleiner dan de goudmarkt waardoor de prijsbewegingen juist veel volatieler zijn. Uiteraard werkt dit zowel naar boven als naar beneden. Net als goud zou zilver bescherming bieden tegen inflatie, valutarisico’s en beursdalingen. Veel beleggers hebben liever geen goud en zilver in de portefeuille aangezien het niet rendeert. Het glanzende metaal geeft namelijk geen dividend.

Waarde van zilver

Fundamenteel gezien is het erg lastig om te zeggen wat de intrinsieke waarde van zilver is. Uiteraard zijn er wel productiekosten, maar daarna komt de prijs tot stand door vraag en aanbod. Een hogere vraag zal logischerwijs leiden tot een hogere zilverprijs. De vraag naar zilver zit al jaren in de lift doordat de industriële vraag ernaar toeneemt.

Zonnepanelen

Zilver wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in zonnepanelen en de vraag hiernaar stijgt exponentieel door de energietransitie. Met behulp van zilver kunnen batterijen met een hogere capaciteit worden gemaakt en ook naar batterijen stijgt de vraag ongekend hard. Bovenop de stijgende vraag staat een dalend aanbod.

Dollars

De zilverprijs wordt wereldwijd meestal uitgedrukt in dollars. De euro/dollar koers kent namelijk flinke schommelingen, waardoor deze ook van grote invloed kan zijn op de zilverprijs. De zilverprijs wordt uitgedrukt in troy per ounce en 1 troy ounce staat gelijk aan 31,1034768 gram.

Zilver verkopen

U bent van harte welkom bij ons op kantoor, waar wij onder het genot van een kopje koffie uw aangeboden goederen taxeren.

Onze experts testen en wegen waar u bij bent en geven u duidelijk uitleg over het zilver-gehalte.

Roona Trading is in staat om uw waardevolle edelmetaal nauwkeurig te analyseren door middel van XRF-Analyse.

Hierdoor kunnen we zeer nauwkeurig het zilvergehalte bepalen van hetgeen u aanbiedt.

Deze taxatie is bij Roona Trading kosteloos en geheel vrijblijvend.

Aan de hand van de dagprijs kunnen wij dan de waarde van uw aangeboden edelmetaal berekenen.

Wij blijven graag volledig transparant. U wilt immers weten waar u mee naar huis gaat.

En wij willen dat iedereen met een glimlach de deur uit loopt.

Onder het genot van een kop koffie of thee kunt u wachten en zien hoe uw zilver in uw bijzijn wordt getest.

Stap 1: Het toetsen van zilver
Wij onderzoeken eerst het keurmerk. Daarna wordt uw zilver getoetst met een vloeistof (Koningswater) op een toetssteen. Dankzij deze test wordt het duidelijk welk gehalte zilver het is. Het is belangrijk om dit te weten omdat hier het prijsverschil zit.
Ook is Roona Trading in staat om uw waardevolle edelmetaal nauwkeurig te analyseren door middel van XRF-Analyse. Hierdoor kunnen we zeer nauwkeurig het zilvergehalte bepalen van hetgeen u aanbiedt.

Stap 2: Het wegen van uw zilver
Het zilver wordt met een speciale (geijkte) weegschaal gewogen, zo weten wij en u precies wat het weegt. Ook dit wegen gebeurt in uw bijzijn en u kunt zelf het gewicht controleren.

Op basis van de voorgaande stappen doen wij u vervolgens direct een bod. Het bod van Roona Trading is gebaseerd op de actuele koers op de beurzen. Gaat u akkoord met ons bod, dan betaalt Roona Trading u direct contant uit of via internet bankieren en storten wij het op uw gewenste bankrekeningnummer.

U dient uw legitimatiebewijs te tonen.
U bent 18 jaar of ouder.
U bent de rechtmatige eigenaar van hetgeen u aanbiedt.