Neem contact op voor een afspraak +31 (0)50 305 20 18
Roona Trading - Inkoop Edelmetaal Goud Zilver
Exportweg 4
9301 ZV Roden
Open op afspraak
Maandag t/m zaterdag

Informatie Edelmetaal

Goud is al aanwezig op Aarde sinds het ontstaan van de planeet zelf, maar het is niet gevormd op Aarde omdat voor de productie ervan fusiereacties nodig zijn.

Er vinden kernfusiereacties plaats in de kern van sterren, maar deze kernfusiereacties voorzien niet in genoeg energie voor de productie van goud. Sterren die zwaar genoeg zijn (vanaf ongeveer 8 keer de massa van de Zon) beëindigen hun leven in een supernova-explosie.

Tijdens deze explosie worden er door middel van kernreacties zware metalen gevormd, waaronder goud. Na de explosie worden stofdeeltjes met daarin minuscule beetjes goud de ruimte in geslingerd.

Wanneer de stofdeeltjes in het zwaartekrachtveld van een ster zoals de Zon komen tijdens het ontstaan van de planeten zullen de stofdeeltjes onderdeel worden van de samenklonterende materie die rond de ster die uiteindelijk planeten vormen.

Goud verkopen

U bent van harte welkom bij ons op kantoor, waar wij onder het genot van een kopje koffie uw aangeboden goederen taxeren.

Onze experts testen en wegen waar u bij bent en geven u duidelijk uitleg over het karaatgehalte.

Roona Trading is in staat om uw waardevolle edelmetaal nauwkeurig te analyseren door middel van XRF-Analyse.

Deze taxatie is bij Roona Trading kosteloos en geheel vrijblijvend.

Aan de hand van de dagprijs kunnen wij dan de waarde van uw aangeboden edelmetaal berekenen.

Wij blijven graag volledig transparant. U wilt immers weten waar u mee naar huis gaat.

En wij willen dat iedereen met een glimlach de deur uit loopt.

Onder het genot van een kop koffie of thee kunt u wachten en zien hoe uw goud/zilver in uw bijzijn wordt getest.

Stap 1: Het toetsen van goud op het juiste karaat gehalt.

Wij onderzoeken eerst het keurmerk. Nederlands goud heeft een keurmerk. Het keurmerk vertelt ons wat het goud gehalte is van uw goud. Bij 18 karaat betekent dat er 75% (750) puur goud in uw sieraad zit en heeft daardoor dus een hoger goudgehalte dan 14 karaat, waar 58,5% (585) puur goud in verwerkt is. Daarna wordt uw goud getoetst met een vloeistof (Koningswater) op een toetssteen. Dankzij deze test wordt het duidelijk welk gehalte goud/zilver het is. Het is belangrijk om dit te weten omdat hier het prijsverschil zit.

Ook is Roona Trading in staat om uw waardevolle edelmetaal nauwkeurig te analyseren door middel van XRF-Analyse. Hierdoor kunnen we zeer nauwkeurig het goud en zilvergehalte bepalen van hetgeen u aanbiedt.

Stap 2: Het wegen van uw goud

Het goud wordt met een speciale (geijkte) weegschaal gewogen, zo weten wij en u precies wat het weegt. Ook dit wegen gebeurt in uw bij zijn en u kunt zelf het gewicht controleren.

Op basis van de voorgaande stappen doen wij u vervolgens direct een bod. Het bod van Roona Trading is gebaseerd op de actuele koers op de beurzen. Gaat u akkoord met ons bod, dan betaalt Roona Trading u direct contant uit of via internet bankieren en storten wij het op uw gewenste bankrekeningnummer.

U dient uw legitimatiebewijs te tonen.

U bent 18 jaar of ouder.

U bent de rechtmatige eigenaar van hetgeen u aanbiedt.